Principală » Comunicare » Agenția Navală comunică că la data de 7 octombrie 2021, la Galați (România), a avut loc o întrevedere cu tematica, colaborării în vederea pregătirii și perfecționării personalului din domeniul transportului naval.

Agenția Navală comunică că la data de 7 octombrie 2021, la Galați (România), a avut loc o întrevedere cu tematica, colaborării în vederea pregătirii și perfecționării personalului din domeniul transportului naval.

La data de 7 octombrie 2021, la Galați (România) a avut loc o întrevedere cu tematica, colaborării în vederea pregătirii și perfecționării personalului din domeniul transportului naval. La întâlnirea menționată au participat Dnul Ovidiu Sorin Cupșa – Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV); Emil Luca – Director general adjunct al CERONAV; Cornel Ene – director subunitatea CERONAV Galați. Din partea Republicii Moldova, au participat Igor Zaharia – Directorul Agenției Navale a Republicii Moldova (ANRM); Vadim Pavalachi – director adjunct al ANRM; Vasile Gorceag – căpitanul portului Giurgiulești  (Șef direcție siguranța navigației, dirijarea traficului și pilotarea din cadrul ANRM).

La întrevedere au fost discutată colaborarea între ANRM și CERONAV privind pregătirea și perfecționarea angajaților ANRM, și posibilitatea deschiderii în Republica Moldova a reprezentanței CERONAV, care va permite cetățenilor Republicii Moldova ce posedă specialități din domeniul transport naval, să obțină posibilitatea pregătirii și perfecționării necesare pentru desfășurarea activităților la bordul navelor, obținute la instituție specializată de talie internațională (CERONAV).
ANRM va prezenta suplimentar informația privind evoluția colaborării menționate.