Principală » Comunicare » Excelența sa Dl Ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova a efectuat o vizită de lucru în Complexul Portuar Giurgiulești

Excelența sa Dl Ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova a efectuat o vizită de lucru în Complexul Portuar Giurgiulești

Prin prezenta, informăm că la 28 iunie 2022, Excelența Sa Kent Doyle Logsdon, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, a întreprins o vizită de lucru în Complexul portuar Giurgiulești, în cadrul căreia a avut loc transmiterea oficială a dispozitivului necesar pentru modernizarea sistemului de monitorizare și dirijare a traficului navelor în port, pe fluviul Dunărea și râul Prut (care permite inclusiv monitorizarea prin sistemul automat de identificare a navelor, monitorizarea navelor sub Pavilionul Republicii Moldova, care se află în orice parte a lumii).
Echipamentul menționat a fost primit sub formă de donație, grație cooperării fructuoase între ANRM și partenerii americani în cadrul mai multor programe de colaborare, cum ar fi Programul Export Control and Related Border Security, U.S. Department of Transportation Volpe, The National Transportation Systems Center, și Ambasada SUA din Republica Moldova.
Totodată, în cadrul vizitei de lucru, au fost discutate aspecte legate de exploatarea în siguranță a navelor în Complexul portuar Giurgiulești și continuarea cooperării pentru sporirea siguranței navigației și securității acestuia.
De asemenea, Excelența sa dl Ambasador a efectuat o vizită în Portul de Pasageri și Mărfuri Giurgiulești, unde a fost informat cu privire la infrastructura acestuia. În context, ANRM a prezentat câteva soluții în ceea ce privește oportunitățile și potențialul dezvoltării infrastructurii și creșterii capacităților de transport, care ar intensifica creșterea economică a statului.