Home » Communication » Notă Informativă privind nava SORMOVSKIY-45

Notă Informativă privind nava SORMOVSKIY-45

La data de  2 iulie, pe nava „Sormovskiy-45” sub pavilionul Republicii Moldova, ancorată în portul din Herson pentru reparații, a izbucnit un incendiu.

Cauza prealabilă a incendiului, din informațiile preliminare, este nerespectarea regulilor de securitate antiincendiară la efectuarea lucrărilor de sudare. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că focul a cuprins o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Din cauza materialelor de finisaj inflamabile, flăcările s-au extins de-a lungul coridorului și a cabinelor, până la puntea de navigație. Focul a fost localizat la ora 13.00, ora locală, care coincide cu cea a Chișinăului. Victime nu au fost înregistrate.

Nava „Sormovskiy-45″ a fost construită în anul 1982, iar din anul 2014 este înregistrată sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova.

Instituția Publică „Căpitănia Portului Giurgiulești” este în contact permanent cu operatorul, armatorul navei, căptanul navei, precum și autoritățile portuare din Herson, privind situația la bordul navei și după caz va întreprinde măsurile necesare privind elucidarea circumstanțelor.