Home » Communication » Felicitări cu Ziua Internațională a Marinarului !!! Felicităm toți Marinarii cu ziua profesională.

Felicitări cu Ziua Internațională a Marinarului !!! Felicităm toți Marinarii cu ziua profesională.

Vă dorim multă sănătate, succes în munca voastră, prosperitate pentru Dvs. și pentru familiile voastre. Vă mulțumim pentru munca grea!

Instituția Publică Căpitănia portului Giurgiulești vă felicită și dorește  multă sănătate, succes în munca voastră, prosperitate pentru Dvs. și  familiile voastre. Vă mulțumim pentru munca grea! Conform datelor oferite de Asociația obștească, Asociația Veteranilor Marinei Militare în numele lui Alexandru Marinesco din Republica Moldova – la momentul actual în Moldova sunt peste 870 de marinari, majoritatea marinari militari !  Decizia de a institui 25 iunie ca Zi Internațională a Marinarului (sau a Navigatorului) a fost luată la conferința Organizației Maritime Internaționale (IMO) de la Manila (Filipine), unde au fost adoptate revizuiri la Convenția internațională privind standardele de pregătire, certificare și efectuare a serviciului de cart (Convenția STCW la care este și Republica Moldova parte) și a Codului de asociat. Sărbătoririrea acestei zile este de a se recunoaşte contribuţia unică a marinarilor din întreaga lume la comerţul internaţional pe mare, la economia mondială şi la societatea civilă în ansamblu. De mult timp, comerțul maritim a fost legat de state și de continente. Mai mult de 80% din comerțul mondial se realizează prin intermediul flotei comerciale. La nivel mondial, există aproximativ un milion şi jumătate de marinari, iar vapoarele transportă 12 miliarde de tone de marfă pe an.