Principală » Comunicare » Comunicat de presă privind nava HAPPY WOLF

Comunicat de presă privind nava HAPPY WOLF

Prin prezenta, Agenția Navală a Republicii Moldova intervine cu concretizări cu privire la informația apărută în sursele mass-media, referitoare la pericolul de scufundare a navei HAPPY WOLF.
La data de 04.09.2021, la bordul navei HAPPY WOLF, antrenate în voiajul între porturile Istanbul – Kherson, a apărut o defecțiune tehnică la sistemul de alimentare cu energie electrică a navei, ce a provocat oprirea temporară a motorului principal, și drept urmare nu a permis efectuarea manevrelor și propulsiei în siguranță.
Conform procedurilor internaționale, echipajul navei a luat legătură cu centrul de dirijare a traficului în aria de acoperire a căreia se afla nava. Cei din urmă, în scopul evitării situațiilor de avarie, au îndreptat un remorcher pentru acordarea asistenței navei menționate.
În timpul incidentului, pericol pentru scufundarea navei nu a existat. Defecțiunea a fost eliminată cu sursele proprii a echipajului.
Actualmente, nava se află în regiunea de sud a portului Istanbul, și se pregătește pentru deplasare în portul Gemlik, având drept scop examinarea suplimentară, și în caz de necesitate, înlăturarea deficiențelor.
La moment nava se află în siguranță și pericol pentru scufundare nu există. În conformitate cu prevederile actelor normative din domeniu, nava urmează a fi supusă inspecției din partea statului de pavilion, în termen de trei luni de la înregistrarea provizorie, în scopul stabilirii bunei stări de navigabilitate a navei și în cazul corespunderii rigorilor internaționale înregistrării permanente a acesteia.
Agenția Navală a Republicii Moldova este în contact permanent cu armatorul, cu societatea de clasificare, și va interveni cu informații suplimentare referitoare la acest caz.