Home » Communication » Specialiștii Administrației Maritime a RM, și anume d-nul Nicolae Malic și d-nul Vadim Pavalachi, participă în perioada 12-16 martie, la Lisabona, la Training-ul pentru Inspectorii Statului de Pavilion.

Specialiștii Administrației Maritime a RM, și anume d-nul Nicolae Malic și d-nul Vadim Pavalachi, participă în perioada 12-16 martie, la Lisabona, la Training-ul pentru Inspectorii Statului de Pavilion.

Specialiștii Administrației Maritime a RM, participă în perioada 12-16 martie, la Lisabona, la Training-ul pentru Inspectorii Statului de Pavilion. Asistența este oferită cu suportul Comisiei Europene prin intermediul Agenției pentru Siguranță Maritimă a Europei (EMSA). Specialiștii vor fi instruiți în privința aspectelor legislative, procedurale și practice ale efectuarii inspecțiilor statului de pavilion la bordul navelor sub pavilion moldovenesc. În acest context, menționăm că aceste actiuni de instruire se înscriu în procesul complex de reformare și fortificare a administrației maritime a statului. Colaborarea administrației cu EMSA este foarte importantă și rezultativă pentru domeniul maritim, pe parcursul anului 2018, fiind prevăzute și alte activități similare.